GTA San Andreas specials

ponedjeljak, 27.04.2009.

Speedtouch GTA San Andreas Multiplayer online ( SA-MP ) RPG RL server!

Poštovani!

Nedavno je otvoren još jedan balkanski SA-MP RPG RL server! Server je otvoren 11/4/2009 u 18:00 sati!

Naime, server je još prije radio, prvo hostan na kompjuteru pa na jednom jeftinijem hostingu! Sada, kada je gamemod usavršen malo, uzeli smo hosting kod Delux hosta, sa 150 slotova (što znači da možemo primiti do 150 igrača od jednom na server, a broj registriranih igrača je neograničen), FTP pristupom i Live Maps funkcijom. Server se nalazi u Francuskoj. Tako da ovo nije prvi start servera, nego nekakav globalni restart, ali je ovaj put sve krenulo ispočetka; svi user accountovi izbrisani, nanovo su se birali admini, lideri, nove organizacije, nove stvari na gamemodu, premještene stvari itd. Ovo je bio prvi ozbiljniji start servera, pa bi se mogao nazvati i glavnim startom!

Server je smješten u Los Santosu, RPG je (Role Play), što znači da ima poslove, organizacije, bizzeve, kuće i ostale stvari koje RPG serveri imaju. Krenuli smo od Godfather moda, no sav je preuređen. Mjenjane su postojeće stvari, nadodavane druge, mjenjani su i načini funkcioniranja moda (ubaćeni streameri i još neke ostale stvari koje su poboljšale način rada nekih stvari i dodali više mogućnosti). Naravno, sve u modu je prevedeno na hrvatski!

Imamo object i car streamer što nam omogućava puno objekta bez preopterećenja servera! Trenutno, dok pišem ovaj post, imamo preko 500 auta i oko 1200 objekta na serveru, samo u Los Santosu, a namjeravali smo možda srediti i sva tri grada tako da se radnja može odvijati po cijeloj GTA San Andreas prostranoj mapi!

Što se zaštite tiće, računali smo na sve! Stavljene su razne skripte, zaštite i fore koje onemogućavaju gotovo sve vrste hacka koje idu preko servera. Recimo, kod nas ne radi onaj hack da se postavite za admina, ne rade neki programi poput Sobeita, imamo auto kickeve za SPAM i za nepravilne nickove itd. A dok nema admina na serveru, uključen je i mod koji isključuje sve admin komande za davanje/oduzimanje nečega, a komanda koja kontrolira taj mod je samo za Head Admine i jako je dugačka pa ju je gotovo nemoguće pogoditi, a znamo ju samo mi. Također je i OOC većinom isključen dok nema admina na serveru a u planu je i da uskriptamo da /ad mogu koristiti samo LVL 2 i više pa bismo time kompletno onemogućili reklamiranja!

Po ćemu je ovaj server poseban? Pa osim što imamo većinu stvari koje imaju standardni serveri, imamo i mnoge jedinstvene stvari koje nema nijedan server na Balkanu, pa neke čak ni na svijetu! Navesti ću neke:

DIONICE - server ima dionice od raznih bizzeva koje mogu rasti i padati, ovisno o uspješnosti tog bizza! Sve je to automatizirano! Svaki igrač može kupiti maksimalno 3 dionice pojedinog bizza, da nebi došlo do prevelike zarade. Kupnja/prodanja dionica te provjeravanje burze se vrši preko interneta o kojem ću sad nešto reći, a stanje dionica se prikazuje i na svakom Paydayu (plači).

INTERNET I KOMPJUTERI - naime, na naš server smo ugradili i internet! Po gradu su raspršeni Internet Caffe-i sa kompjuterima, a neki se nalaze i u caffe barovima. Naravno, svaka organizacija ima također svoj kompjuter a uskoro će svatko biti u mogućnosti da kupi kompjuter, ukoliko ima kuću, ili možda čak i laptop! Preko kompjutera možete pregledavati internet (imamo web stranice na serveru) a možete i samo izraditi i održavati vašu web stranicu. Rankove stranicama daju administratori. Preko kompjutera možete i računati (kalkulator), pregledavati burzu, možete kupovati i prodavati dionice, a možete čak i gledati osnovne stvari nekih igrača prema ID-u. Tu je i online imenik kojim preko interneta možete pregledavati brojeve nekih igrača. Sve web stranice i ostalo je smješteno na Iteracija Web Serveru koji je uskriptan kao brdo servera (objekti) i može se ući i posjetiti ga!

SIGNALI MOBITELA - po mapi smo postavili odašiljače za signal mobitela. Svatki ima određeni domet. U gradu je skoro sve pokriveno, no dođete li na neko mjesto "Bogu iza nogu", dogodit će vam se, ukoliko pokušate pozvati nekoga ili slati SMS, da vam piše da nemate signala! Ukoliko vas netko tada pokuša kontaktirati preko mobitela, pisati će da je korisnik privremeno nedostupan! Ovo nije korisno ljudima, ali je realno i ne viđa se na balkanskim serverima!

UNAPRIJEĐEN SPEEDOMETER + BROJAČ PREĐENIH KILOMETRA - zahvaljujući uspjehu našeg glavnog skriptera da ubaci korijene u PAWNO, unaprijedili smo preciznost mjerača brzine! Mjerač brzine se ne mora kupiti u marketu nego ga već svaki auto ima ugrađenog, što je i realno. Kod našeg mjerača nema više onoga da što brže idete, to je neprecizniji i da vam se kod brzih auta razvijaju neke nenormalne brzine! Precizan je jednako na bilo kojim brzinama. Osim speedometra, svaki auto ima brojač prijeđenih kilometra! Također se ne treba kupovati nego ga odmah imate, a ne restarta se kad napustite auto ili kad se restarta server! Budući da svaki auto ima svoj jedinstveni ID, pređeni kilometri se pohranjuju direktno u fajlove! Kasnije možda napravimo i da se nakon određenog broja kilometra treba ići sa autom na servis!

GORIVA - kao što većina servera ima, imamo i mi potrošnju goriva koja se nalazi uz Speedometer i brojač pređenih kilometra. No za razliku od drugih servera kojima piše samo npr. "Gorivo 50%", mi smo za svaki auto koji postoji u GTA San Andreas stavljali realno gorivo. Tako na serveru razlikujemo Eurosuper 95 ili 98, Super 95 ili 98, Dizel, Eurodizel, Baterija, Mazut, Kerozin, pa čak i WD-40 na kojeg radi bicikla (podmazivanje). Kad se gorivo isprazni, imate svugdje po mapi benzinske pumpe za napuniti, cijele nisu previsoke, a za admine postoji i komanda kojom u slučaju nužde mogu napuniti gorivo!

POVEĆAN BROJ TELEPORT MJESTA ZA ADMINE - admini se mogu teleportirati gotovo na svako mjesto na serveru, osobito na ona najvažnija mjesta poput SPAWN-a ili mjesta na kojima se nakuplja najviše igrača!

TV U KUĆI - kao što znate, većina servera za TV u kući koristi funkciju "špijuniranja" ostalih igrača! To je narušavanje privatnosti u igri i mi smo to maknuli i ostavili samo za admine! Trenutno na TV-u možete vidjeti samo slike, no u planu je emitiranje nečega, kao Live kamere, vijesti u CNN studijum, snimke sa zraka itd.

SPREMANJE NOVCA U AUTA - osim u kuću, na našem serveru možete spremati novac i u automobile, a drugi ga mogu podignuti ako vam maznu auto! To je moguće budući da, kako sam već naveo, kod nas svaki auto ima svoj ID i svaki je jedinstveni! To se sve zapisuje u fajlove!

MISTERIJE - na naš server su umetnute razne misterije, poput tajnih mjesta sa tisuće vrata, hodnika, sa izvrsnim objektima (trupla, nešto sitno novca, stare olupine itd.). Njihove lokacije su tajnovite i prepuštene su igračima da ih sami otkriju.

CESTARINA - kad želite otići u drugi grad, recimo San Fierro ili Las Venturas, morate proći kroz cestarinu ukoliko koristite autoput! To učitine tako da upišete određenu komandu, platite nešto malo novca te se na trenutak otvori prolaz, a kad prođete, automatski se zatvara!

KVAR AUTA - na naš server je uvedena mogućnost i da vam se auto pokvari sam od sebe. Naravno, mogućnosti su jako male, ali može se dogoditi i ćim sjednete u auto, budući da je to u skripti stavljeno kao slučajni izbor (random). Sve je to, naravno, popračeno sa odgovarajućim animacijama i zvukovima. Kad vam se auto pokvari, možete nazvati mehaničara koji vam ga popravi, ili se možete koristiti tehnikom šlepanja (vuće) - da vas drugi igrač svojim autom vuće do Repair garaže ili do mehaničara, o kojoj ću sada nešto reći!

ŠLEPANJE (VUĆA) AUTA - naime, uskriptali smo komande kojom bilo koji igrač autom može vući auto drugog igrača, ukoliko se pokvarilo, ili za zabavu. Naravno, budući da svemu težimo da bude što realnije, ovisno o težini auta kojeg vučete, usporava vaš auto, tako da ukoliko mislite šlepati 10-ak auta koji su pokvareni, zaboravite!

REGISTARSKE TABLICE - sredili smo i tablice u skripti tako da svakom autu piše "STnjegovIDSA"! ST označava Speedtouch, SA označava San Andreas, a njegov ID je njegov ID u skripti (budući da su auti jedinstveni). Npr, ako je vaš auto ID 256, tablica će vam biti "ST256SA". Napomena: budući da u San Andreas neki auti nemogu mjenjat tablice, to nećete primjetiti na svim autima! Nemojte misliti da je bug, jer nije. To se nemože riješiti.

STREAMERI - kao što sam već naveo, imamo streamer za aute i objekte. Naime, na internetu postoje streameri za objekte ali su svi bili preslabi za naše potrebe, pa smo kreirali naš vlastiti streamer (isprogramirali). Za auto na internetu ne postoji ni jedan kvalitetan streamer, pa smo također uskriptali (isprogramirali) naš vlastiti streamer koji može držati do 5000 auta! Oba streamera imaju sve žive zaštite protiv zasićenja što uzrokuje lagg ili crash servera! Tu je i admin komanda za provjeravanje stanja oba streamera; ukupno auta/objekata, trenutno očitanih auta/objekata te spawnanih auta!

To su samo neke od stvari koje krase naš server! Za ostale stvari, dođite na naš server i pogledajte sami!

Kao što smo rekli, ovo je RPG server pa imamo brojne organizacije. Neke od njih su: Policija, FBI, National Guard, Hitna, CNN, tehničari itd. Sve prijave, chatovi, dogovori i ostalo vrši se na forumu a u izradi su i opisi pojedinih organizacija na našem web sajtu!

Tu su i razne bande i mafije, poput: Hitmana, Terorista, Balkan Mafije, MS-13 te Hell's Angels (bikeri sa čoperima)! Opisi će se također objaviti na web sajtu!

Naravno, to su i poslovi, a imamo ih dosta; Taxi vozač, vozač autobusa, Car Jacker, odvjetnik, detektiv, mehaničar, Car Dealer, Tjelohranitelj, Boksač, Diler Oružja, Diler Droge i kurva koji su standardni Godfather poslovi, te poslovi koje smo mi stavili: Mr. Duty, Komunalni servis, i Securica Driver. Mr. Duty je posao u kojem dostavljate sladolede i Hot Dogove ili vozite kombi 24/7 na kotačima koji prodaje sve što se nalazi i u običnim 24/7 trgovinama! Komunalni posao ima dva dijela; skupljanje smeća po kontejnerima te dostavljanje na deponij, ili čiščenje ulica (točnije cesta) sa vozilima za pranje cesta! Securica Driver je posao kojim dostavljate novac sa banka na sigurne lokacije! Taj posao mogu imati samo policajci, budući da smo uskriptali da ljudi mogu ukrasti novac sa kombija. Budući da je i to random, mogućnosti su male, skoro nikakve da će vam pljačka uspjeti, ali ipak je to samo za policajce da mogu braniti novac! Lokacija, kao i svota koju prenosite je svaki put drukčija (random). Više o poslovima pronađite na našem web sajtu!

Kakav bi to server bio da nema eventa i raznih organiziranih događaja? Imamo Street Race (duž LS-a), Rally (po šumama i brdima), Plane Race (utrke avionima), Padobran Race (utrke s padobranima - skakanje sa najviše zgrade u LS), LS-SF Race (utrka po novom autoputu kojeg smo napravili, a povezuje LS i SF; osim utrka standardnim vozilima, tu se organizira i utrka kosilicama). U izradi su razne Stunt i DM arene. Naravno svaki event ima svoje skripte, ništa nije ručno! Tu je automatsko uključivanje u event svih igrača koji stoje na Start poziciji, automatsko odbrojavanje (igrači se, dok se odbrojava, automatski freeze-aju - blokiraju sa strane skripte da netko nebi krenuo prije), objavljivanje rezultata itd.

Tu su i razni bizzevi, poput: barova, slastičarnice, banke, burgera, fast fooda itd. koje možete kupiti i posjedovati te zarađivati od njih!

Početak na serveru: SPAWN mjesto smo dobro uklopili! Ukrašen je raznim objektima za dobar dojam kad se logirate, odmah ispred vas se nalazi veliki Rent a Car sa brojnim autima svih vrsta te motorima. Naravno, vozila ima puno i rijetko se dešava da nemate ni jedan auto za uzet! Auto ne plačate po ulazu nego po minuti vam oduzima novac, tako da ovisi koliko vozite, toliko ćete platiti! U blizini je odmah i autobusni kolodvor te Taxi postaja, a ispred samog SPAWN-a je i Speedtouch Bar u kojem možete piti svašta, a ima i internet caffe unutra (u baru)! Tutoriala na početku nema, jer je skračen maksimalno, ali za početnike postoji komanda /tutorial, kojom mogu pogledati tutorial! Sve detaljnije mogu pronaći na web sajtu! To smo napravili iz razloga što igrače koji poznaju SAMP taj tutorial nervira! Tako da oni koji znaju mogu odmah početi igrati, a početnici imaju /tutorial ili web sajt!

Napomena: često radimo na serveru i dodajemo nove stvari tako da će ovaj tekst ubrzo postati zastario (neupdatean)! Za više informacija posjetite naš web sajt i forum!

Website:Speedtouch portal
Forum: Speedtouch official forum
Server IP: 94.23.26.10:8035



Kako se spojiti na Speedtouch SA-MP RPG server i uporaba SA-MP-a:

Prvi put ste na SAMP-u? Neznate kako igrati na našem serveru? Imate poteškoča? Na pravom ste mjestu! Napisali smo detaljni tutorial koji će vam, nadam se, pomoći da si sve sredite što je potrebno i napokon zaigrate na našem serveru! Za početak, recimo nešto o samoj igri te SA:MP programu koji je potreban za igranje San Andreas Multiplayera!

GTA San Andreas igra i SA:MP program

Naravno, morate imati iinstaliranu igru GTA San Andreas na vašem kompjuteru kako bi mogli igrati Multiplayer (na našem ili nekom drugom serveru)! I da, nesmijete imati puno modifikacija (instalirani modovi; zamjenjeni auti, skinovi, odjeca itd.). Može proći sa malom količinom (recimo nekoliko vozila mjenjanih), ali što ih je više, to će vam lošije mutliplayer raditi pa preporčamo da igrate multiplayer sa čistom igrom; bez instaliranih modova. A ukoliko i instalirate modove, vidjet će se samo vama, dok će se drugima vidjeti standardni originalni auto to jest ne kao vas modirani auto, npr ako si vi umijesto Greenwood automobila stavite BMW 740 IL Alpina vama ce se vidit vas BMW ali drugim igracima ce se vidijeti normalan Greenwood. Naravno, ukoliko koristite velike pakete modova koji vam promjene cijelu igru (kao npr. Real Version 2, Srbija Patch i slično), multiplayer vam neće uopće raditi!

Kada ste sredili igricu, vrijeme je za instalaciju SA:MP-a koji vam je potreban za igranje multiplayera! SA:MP (San Andreas MultiPlayer) je program koji vam treba da biste igrali igricu GTA San Andreas online. Pomoću njega se povezujete na server, a i on vam kodira igru tako da može biti za online (ali vam i dalje ostaje opcija za igranje u Single Player modu, normalno). Kao što sam gore naveo, SA:MP nije potpuno kompaktibilan sa modovima, pa će vam prisutnost modova u vašoj igri smetati pri igranju multiplayera.

Instalacija i rad sa SA:MP-om

Kao prvo, trebate nabaviti taj program! Skinuti ga možete ovdje ( Tako da kliknete na link: ovdje ) (0.2X - U1 verzija - potreban za igranje na našem serveru te svim novijim serverima jer je to najnovija i najbolja verzija SA-MP-a). Program ima 4,63 MB, što nije puno i brzo će vam skinuti! Nakon što ste skinuli program, trebate ga instalirati. Napomena: program morate instalirati u isti folder u kojemu vam se nalazi igra, u folder GTA San Andreas, kako bi radio. Kod većine kompjutera, taj se folder nalazi na hard disku, u folderu Program Files. U tom folderu se nalazi folder Rockstar Games a u njemu ćete naći GTA San Andreas folder i tamo se to treba instalirti no kod nekih je spremljena na drukćijem mijestu pa to instalirajte tamo.

Sama instalacija je poprilično jednostavna! Pokrenete file kojeg ste skinuli. Ukoliko vam izbaci prozor Open File - Security Warning stisnite Run! Tada se pokreće instalacija! Prvo će vam prikazati Uvjete korištenja na koje morate pristati! Možete i ne morate čitati! Ako se slažete, stisnite na dnu gumbić I agree ( No morate se sloziti kako biste mogli nastaviti instalaciju ). Zatim vas pita gdje želite instalirati SA:MP program! Kao što sam gore naveo, morate to instalirati u folder vaše igre (ne folder gdje vam je prečac do igre, nego folder sa fajlovima igre)! Nakon što ste odabrali putanju, stisnite na dnu na gumbić Install! Instalirat će vam program što će potrajati nekoliko sekunda! Zatim kliknete na dnu na gumbić Finish! Instalacija programa je gotova!

Nakon što ste instalirali, otiđite u folder GTA San Andreas gdje vam se nalazi igra te gdje ste prethodno i instalirali SA:MP program i tamo pokrenite samp.exe i dobit ćete sučelje programa, tj. pokrenut ćete program! Naravno, da nebi svaki put odlazili u u taj folder, možete samp.exe prerbaciti kao prečac na Radnu površinu (Desktop). To ćete jednostavno učiniti tako da kliknete desnim klikom miša na samp.exe i stisnete Send to i zatim na Desktop (create shortcut) ili ako imate Windowse na hrvatskom: desni klik miša, kliknete na Pošljani na i zatim na Radna površina (kreiraj prečac).

Sada ste instalirali i sredili vaš SA:MP program! Vrijeme je da dodate naš server i započnete sa igrom! Prvo pronađite gore, na vrhu prozora programa, polje Name! U njega upišite svoje ime, i to oblika Ime_Prezime (npr. James_Bond), budući da naš server zahtjeva takav oblik imena kao i skor svaki RPG RL server, kako biste se uvijerili da morate imati takva imena ili ako mozete staviti drukcija mozete pogledati desno u veliko polje gdje vam se nalazi popis svih trenutno online igrača na serveru pa vidite njihova imena te naravno ta i mene ne mozete uzeti jer vec postoje. Bili bismo najsretniji kad biste koristili svoje pravo ime i prezime, no ukoliko želite ostati anonimni, koristite neko drugo ime. Naravno, ime mora biti donekle realno (nesmijete gluposti pisati poput AbCd) i nesmijete koristiti imena poznatih i slavnih (npr. pjevači, glumci itd.). Vaše ime nesmije sadržati više od dva dupla slova ( npr. Markooo to se nesmije mozete najvise Markoo ), i nesmijete koristiti diakritičke znakova (tzv. hrvatska slova, npr. č,ć,ž,đ,š kao Čupić već morate Cupic )) budući da SA:MP to ne podržava! Naravno, početno slovo imena i početno slovo prezimena mora biti veliko, a ostalo malo. Nesmijete ni sve veliko ni sve malo pisati , znaci tipa Ime_Prezime!

Nakon što ste upisali svoje ime, vrijeme je da dodate naš server! Prvo budite sigurni da ste na dnu odabrali karticu Favorites ( Imate: Favoriter , Internet i Official - Favorites su vasi omiljeni serveri koje vi dodajete , Internet su svi server na internetu aktivni , A Official su svi Officialni serveri , vi trebate odabrati Favorites karticu ). Sada treba dodati server! To možete učiniti na dva načina! Jedan je taj da kliknete na narančasti gumbić sa kvačicom koji se nalazi gore. Drugi način je da u gornjem izborniku izaberete Servers te kliknete na Add Server. Na koji god kliknuli, pojavit će vam se prozor na sredini ekrana i pisat ce vam iznad polja "Enter new server HOST PORT" te u prazno polje ispod morate upisati IP našeg servera! IP našeg servera je, a IP našeg server je: 94.23.26.10:8035. Napomena, ako kopirate IP, čim stisnete na Add Server, IP će se automatski zalijepiti (pasteati) tamo. Pazite kod kopiranja da ne kopirate neki razmak prije ili poslije IP adrese. To može dovesti do greške! Kad ste upisali/zalijepili IP, kliknite na OK. Tada će vam se naš server pojaviti na listi! Spajate se na server tako da kliknete prvo jedamput lijevom tipkom miša na njega kako bi ga označili. Zatim desnim klikom miša i odaberete Connect! Možete se konektirati i tako da odaberete server (jedan klik ljevom tipkom miša) i onda kliknete gore na zeleni gumbić sa bijelom strelicom gore (kao Play tipka)! A možete se kontektirati i tako da kliknete dvaput lijevom tipkom miša. Tada vam se pojavi jedna prozor i dole pita password, no to ignorirate! Samo kliknete na dnu na gumbić Connect!

Registracija i Login

Nakon šo ste zapoćeli konektiranje na server doći će vam animacije i lodat će, otvorit će vam se SA:MP! To je tipična igra GTA San Andreas, ali ima nešto drugačiji početak! Prvo će vam loadati, a kad vam loada, konektat će se na server. U gornjem lijevom kutu (prostor za poruke) ćete vidjeti stanje konekcije "Conecting to..."! Kad se konektao pisat će vam "conected to...", te nakon slike Winevooda doći će vam izbor igrača i pisati će da vaš nick (ime) nije registriran! Znaći, sad se trebate registrirati! To ćete napraviti tako da stisnete tipku T i otvorit će vam se text box - prostor za upisivanje komanda! Zatim upišete /register password a umjesto ovog password upišete vaš password! Recimo ako želite da vam password bude 12345, upišete /register 12345 i to je to, morate upisivati ovu / ( kosu crtu koja se dobije pritiskom na Shift + 7 u gornjim brojevima ) jer to oznacava komadnu to jest ta crta se mora stavit da biste koristili komandu! )! Registrirali ste vaš account!

Zatim se morate logirati da bi igrali! Logirate se tako da upišete /login password i naravno, umjesto ovog password upišete vaš password! Recimo, ako vam je password 12345, upišete /login 12345. Kad ste to upisali, izaberete igrača tipkama Lijevo i Desno te stisnete, pritisnete Shift za odabir igraca te pritisnete Enter! Naravno, registrirati se morate samo prvi puta! Nakon što ste se jednom registrirali, sljedeći puta se morate samo logirati (pod uvjetom da ne mjenjate vaše ime - Name u SA:MP programu jer morate imati uvijek isto ime to jest s kojim ste se registrirali a ako zelite mijenjati ime upisete komandu /changenick Novo ime i prezime primijer ako zelite promijeniti ime u Mitchel_Cupic morate upisati /changenick Mitchel_Cupic i zatim izaci i opet uci u igru da bi vam spremilo podatke za novo ime)!

Nakon što ste se logirali, doći će vam mala anketa koja vas pita kojeg ste spola, kada ste rođeni te odakle dolazite! Prvo odgovarate kojeg ste spola! Za muški spol koristite male, a za ženski female! Ako ste muško recimo, kad vas to pita, stisnete T da bi otvorili text box i upišete male te stisnete Enter. Naravno, ako ste žensko, upišete u text box (kojeg ste prethodno otvorili sa T) female i stisnete Enter! Zatim će vas pitati kada ste rođeni! Upisujete datum i to oblika dd/mm/gggg (npr. 01/01/2001). Na temelju toga će server kasnije i izračunati koliko imate godina! Zatim će vas pitati odakle dolazite (koji kontinent). Budući da je ovo balkanski server većia će upisati Europe, a to ćete napraviti tako da stisnete T i otvorite text box te upišete europe! Nakon što ste sve ispunili, doći će vam kratke upute o serveru i neke važne inormacije. Nakon toga se stvarate u gradu i spremni ste za igru! Odmah tamo imat ćete za iznajmiti hotelsku sobu u luksuznom hotelu, za iznajmiti vozila, motore, automobile te besplatne bicikle i veliki Speedtouch centar (Caffe Bar...) za zabavu, piće i ostalo!

Želimo vam sretnu, zabavnu i uspiješnu karijeru na serveru te puno zabave!

Sretno!

Speedtouch Admin Team!

27.04.2009. u 13:26 • 3 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Prosinac 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Listopad 2007 (1)
Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Prikaz komentara ( da/ne )

Design by: Elitebox Web Design

Pretraga

Opis bloga

Na ovom blogu se radi o igrici GTA San Andreas!

Kontaktiraj me!
Ovdje su svi moji e-mailovi pa ako vam nešto nije jasno ili trebate nešto možete mi i poslati e-mail ili preko komentara.
Evo e-mailova!

vilim.cupic1@pu.t-com.hr

ferrarif40_miki@hotmail.com

randy2841@hotmail.com

eltex5@hotmail.com

Linkovi

Mobilne Igre
Ovo je najnovija i najolja web stranica na balkanu za mobilne igrice, mobilne teme i razne druge stvari! Na toj stranici možete pronaći najbolje moguće igrice za mobitel, teme i razne druge stvari...
Obavezno posijetite i pronađite stvari koje vam odgovaraju!


Svijet igra
To je moja nova stranica na kojoj ćete naći recenzije igra i konzola, šifre, modove, patcheve, dodatke, trikove, slike, objašnjenja i još puno toga o igrama!

Cro Tehnika - Hrvatski portal o tehnici
Hrvatski website o tehnici; audio/video tehnika, kompjuteri, mobiteli - recenzije, novosti, testovi + FORUM; diskutirajte o tehnici, vašim problemima, samogradnji, te vašim projektima! Posjetite!

Speedtouch SAMP RPG Server
Ovo je portal balkanskog SAMP RPG servera Speedtouch! Na portalu ćete naći sve o serveru, informacije, komande, pomoć, o SAMP-u, dio za skriptere itd. Ima i forum posvećen serveru ali i zabavi!

Delux Host
Jedan od najboljih hostinga za igrice! Nudi hostinge za SAMP, MTA, CS, CSS i još mnoge igre! Vaši će serveri biti smješteni na visoko kvalitetnim serverima diljem Europe i Amerike (ovisno di odaberete) i sve to za pristojnu cijenu!

Iteracija
Site o programiranju, prirodnim znanostima, elektrotehnici, web designu i još mnogo toga! Ima forum na HRV i ENG jeziku!
www.iteracija.com


Vaši Linkovi
Pronađite linkove do siteova o svemu što vas zanima! Poslagano po kategorijama! Dodajte svoj link i podignite rank te dovedite posjetitelje na svoj site! Pomognite ljudima da vas pronađu!
www.vasi-linkovi.net


Croherzegovina serveri
Ovo je super stranica. To je glavna oficjalna stranica od Croherzegovina severa za GTA San Andreas Multiplayer online! Preporucam savjet da posjetite ovi stranicu! Odlicno je!

Croherzegovina forum
Ovo je super forum! To je glavni forum od Croherzegovina servera za GTA San Andreas Multiplayer online!
Preporcam savjet da posjetite ovi stranicu - foum jer je oldicno!


Josipov blog
Na ovom blogu ćete pronaći razne savjete, tutoriali i novosti vezane za web design i kodiranje! Posjetite svakako!

Gta inside
Pa to je upravo ono o čemu blog govori!!!Modovi to je jedna od tih super stranica za modove to je najbolja stranica vezana za GTA obavezno je posjetite.Naravno da ih ima mnogo ja niti neznam za sve no ovo je jedna od najboljih!!!!!!!!

Gta mania
Pa to je još jedna super, super, super stranica za modove!Ima svega!Naravno takvih stranica ima još no ova je jedna među najboljima!Obavezno je posjetite!

Gta ships mods
To je također jedna od stranica sa modovima i o GTA-u, posjetite!

Gta mods and about games
To je isto još jedna stranica s modovima i igricama posjetite!

Agloco sign up
Zaradi surfajući internetom i reklamacijama!

Dashofer sign up
Internet zarada putem reklamiranja!

eltex5.blog.hr
Za sve one koje zanima tehnika, kompjuteri, elektronika, internet zarada, tehnologija, web stranice i ostale stvari posjetite eltex5.blog.hr

Be funny
Za sve one koje se vole šaliti, prićati, gledati video, slike, nasmijavati.. posjetite Be funny !

Cheatplanet
Cheatplanet je super najbolja stranica za šifre i za sve moguče igre znači ako vam trebaju šifre za bilo koju igru samo posjetite cheatplanet!

You tube
You tube je super ogromna stranica!Na njoj ima videa o svemu možete gledati sve šta želite obavezno posjetite You tube stvarno je super!

Svijet igra
Evo to je moja nova super stranica koja ima modove, šifre, recenzije, sve što vam treba!!!!!!!!Posjetite je usrečite se, zadovoljite se, i pronađite sve što vas zanima a i meni čete puno pomoči hvala!!!!!!!!Pronađite sve što vam treba u
Svijet Igra


Vaši linkovi
To je nova stranica od mog brata! Super je obavezno posjetite i postavite svoj link za reklamaciju! Reklamirajte vašu Web Stranicu ili blog!

CroClickCash
E napravio sam novi blog!
Riječ je o PTC internet zaradi!
Novi PTC program za zaradu!
Prijavite se i zarađujte!


Prijavi se

Croherzegovina
Moja nova super stranica o Croherzegovina GTA San Andreas online serverima! Posjetite!

2 Hot

Leak

Nomads Cafe


Funny

Igre za djevojčice

Blog.hr

Forum.hr

Monitor.hr


Pretraga

BROJILO POSJETITELJA

Best Free Hit Counters
Anime MySpace Layouts
Anime MySpace Layouts



Online Users



ANKETA




SLUŠANJE PJESAMA
Ovo je player za pjesme. Koristi se tako da se odabere pjesma te se dvaput klikne na znak play!

Design by: Elitebox Web Design


Balkanski gaming portal | Sve o igrama na jednom mjestu